INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
-
500 g kvietinių miltų
-
350 ml vandens
-
3 šaukštai aliejaus
-
žiupsnelis druskos
Kepimui:
-
500 ml aliejaus
Įdarui:
-
450 g kiaulienos faršo (galima rinktis ir kitą mėgstamą)
-
1 kiaušinis
-
1 svogūnas
-
3 česnako skiltelės
-
1 pundelis krapų
-
žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Tešlai į dubenį supilkite šiltą vandenį, aliejų ir suberkite druską sumaišytą su miltais. Pamažu pilkite vandenį į miltus ir minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta, elastinga.
-
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir krapus. Sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
-
Imkite nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite ploną apskritimą ant miltuoto paviršiaus. Įdėkite šaukštą faršo, perlenkite ir kraštus tvirtai užspauskite šakute.
-
Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus ir čeburėkus kepkite iki gražios auksinės spalvos iš abiejų pusių.
💡 Patarimas: Kad čeburėkai būtų traškūs, tešlą kočiokite kuo ploniau, o aliejų gerai įkaitinkite – tai svarbiausia tobulo rezultato sąlyga.