Ingredientai (4 porcijoms):
-
2 prinokę dideli avokadai
-
½ nedidelio svogūno
-
1 aitri paprika
-
1 pomidoras (nebūtina)
-
1 žalioji citrina
-
Maža saujelė kalendros
-
Druska pagal skonį
Gaminimo eiga (~10 min.):
-
Paruoškite avokadus:
Perpjaukite kiekvieną avokadą išilgai, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą į dubenį. -
Sutrinkite:
Avokado minkštimą sutrinkite šakute, kol gausite norimos konsistencijos tyrę. Norint švelnesnio rezultato, galite naudoti piestelę arba trintuvą. -
Supjaustykite pomidorą:
Jeigu naudojate, smulkiai supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Norint išvengti odelės, galite jį nulupti. -
Smulkinkite daržoves ir žoleles:
Labai smulkiai sukapokite svogūną ir kalendrą. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Jei norite švelnesnio gvako, pašalinkite sėklas. -
Sumaišykite:
Į avokadų tyrę sudėkite visas paruoštas daržoves ir žalumynus. Išspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Patarimai:
-
Skonis bus dar intensyvesnis, jei prieš patiekiant gvakamolę palaikysite 10–15 min. šaldytuve.
-
Jei neturite kalendros – galite naudoti petražoles, tačiau skonis bus kitoks.
-
Ši gvakamolė idealiai tinka prie traškučių, keptų daržovių ar tepti ant skrebučio.