Ingredientai (6 porcijoms):
-
400 g kiaulienos faršo
-
400 g kalakutienos arba vištienos faršo
-
2 kiaušiniai
-
½ svogūno
-
5 česnako skiltelės
-
2 batono riekelės
-
1 a.š. majonezo
-
Druska – pagal skonį
-
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
-
Mėgstami prieskoniai – pagal skonį
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Paruoškite pagrindą:
Smulkiai supjaustykite svogūną bei nulupkite česnako skilteles. Batono riekeles trumpam pamirkykite šaltame vandenyje arba piene. -
Sumaišykite masę:
Į didelį dubenį sudėkite abu faršus, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, įdėkite nuspaustą batoną, majonezą, paskaninkite druska, pipirais bei prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite rankomis, kol viskas susijungs į vientisą masę. -
Formavimas ir kepimas:
Iš gautos masės formuokite kotletus norimo dydžio. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių iki gražios auksinės plutelės ir kol kotletai pilnai iškeps.