Sultingi ir minkšti kotletai iš dviejų rūšių faršo

Sultingi ir minkšti kotletai iš dviejų rūšių faršo

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 400 g kiaulienos faršo

  • 400 g kalakutienos arba vištienos faršo

  • 2 kiaušiniai

  • ½ svogūno

  • 5 česnako skiltelės

  • 2 batono riekelės

  • 1 a.š. majonezo

  • Druska – pagal skonį

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

  • Mėgstami prieskoniai – pagal skonį

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Paruoškite pagrindą:
    Smulkiai supjaustykite svogūną bei nulupkite česnako skilteles. Batono riekeles trumpam pamirkykite šaltame vandenyje arba piene.

  2. Sumaišykite masę:
    Į didelį dubenį sudėkite abu faršus, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, įdėkite nuspaustą batoną, majonezą, paskaninkite druska, pipirais bei prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite rankomis, kol viskas susijungs į vientisą masę.

  3. Formavimas ir kepimas:
    Iš gautos masės formuokite kotletus norimo dydžio. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių iki gražios auksinės plutelės ir kol kotletai pilnai iškeps.