Ingredientai (6 porcijoms):
-
500 g braškių
-
200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
-
200 ml pieno
-
150 g cukraus
-
70 ml vandens
-
3,5 šaukštelio želatinos
-
Šiek tiek vanilinio cukraus
Gaminimo eiga (~20 min.):
-
Želatinos paruošimas:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite jai išbrinkti (apie 15 min.). Tuomet pašildykite ją garų vonelėje, kol visiškai ištirps. -
Panakotos pagrindas:
Į puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Suberkite 80 g cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines ar indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. -
Braškių užpilas:
Likusius 70 g cukraus sumaišykite su trintomis braškėmis. Kai panakota pilnai sustings, užpilkite paruoštą braškių masę ant viršaus.