INGREDIENTAI
Porcijų kiekis: 4
-
500 g šviežių smidrų
-
50 g ghee sviesto
-
2 česnako skiltelės
-
1 saujelė svogūnų laiškų
-
žiupsnelis druskos
-
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 20 minučių
-
Smidrus nuplaukite, gerai nusausinkite. Apatinę dalį nulaužkite – lenkite, kol lūžta natūralioje vietoje, kur baigiasi sumedėjusi dalis.
-
Česnako skilteles ir svogūnų laiškus smulkiai sukapokite.
-
Ghee sviestą ištirpinkite keptuvėje – kaitra šiek tiek didesnė nei vidutinė. Sudėkite česnaką ir pakepinkite kelias sekundes, kol pasklis malonus kvapas.
-
Į tą pačią keptuvę sudėkite smidrus. Apkepkite juos nuolat maišydami apie 3–4 minutes, kol šiek tiek suminkštės ir lengvai apskrus.
-
Baigiant kepti, suberkite svogūnų laiškus, pakepinkite dar pusę minutės. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus – tai vienas greičiausių būdų paruošti smidrus su puikiu rezultatu!