Medaus tortas – klasika, kuri tirpsta burnoje

Medaus tortas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

Tešlai:

  • 650 g kvietinių miltų
  • 200 g cukraus
  • 200 g medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių

Kremui:

  • 600 g grietinės
  • 400 ml riebios (35%) grietinėlės
  • 200 g cukraus
  • Sultys iš 1 citrinos

GAMINIMAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų. Kaitinkite maišydami, kol viskas susijungs ir cukrus ištirps. Leiskite masei kiek atvėsti, tada įmaišykite išplaktus kiaušinius.
  2. Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Užminkykite vientisą tešlą.
  3. Padalykite tešlą į 5–7 dalis. Iškočiokite labai plonus lakštus – jų skersmuo turėtų būti šiek tiek didesnis nei 24–26 cm, kad liktų kraštų nupjovimui.
  4. Kepkite kiekvieną lakštą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–4 minutes, kol gražiai paruduos. Apipjaustykite kraštus, o likučius pasilikite papuošimui.
  5. Kremui plakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę.
  6. Sluoksniuokite tortą formoje: lakštas, kremas, ir taip iki galo. Viršui paskirkite šiek tiek kremo ir apibarstykite trupiniais.
  7. Per naktį palaikykite šaldytuve. Ryte nuimkite formos žiedą, šonus apibarstykite trupiniais arba riešutais. Dekoruokite pagal norą.