INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
- 650 g kvietinių miltų
- 200 g cukraus
- 200 g medaus
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
Kremui:
- 600 g grietinės
- 400 ml riebios (35%) grietinėlės
- 200 g cukraus
- Sultys iš 1 citrinos
GAMINIMAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų. Kaitinkite maišydami, kol viskas susijungs ir cukrus ištirps. Leiskite masei kiek atvėsti, tada įmaišykite išplaktus kiaušinius.
- Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Užminkykite vientisą tešlą.
- Padalykite tešlą į 5–7 dalis. Iškočiokite labai plonus lakštus – jų skersmuo turėtų būti šiek tiek didesnis nei 24–26 cm, kad liktų kraštų nupjovimui.
- Kepkite kiekvieną lakštą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–4 minutes, kol gražiai paruduos. Apipjaustykite kraštus, o likučius pasilikite papuošimui.
- Kremui plakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę.
- Sluoksniuokite tortą formoje: lakštas, kremas, ir taip iki galo. Viršui paskirkite šiek tiek kremo ir apibarstykite trupiniais.
- Per naktį palaikykite šaldytuve. Ryte nuimkite formos žiedą, šonus apibarstykite trupiniais arba riešutais. Dekoruokite pagal norą.