Oro lengvumo varškės apkepas be manų kruopų

Oro lengvumo varškės apkepas be manų kruopų

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 500 g kreminės varškės

  • 4 kiaušiniai

  • 7 šaukštai cukraus

  • 2 šaukštai grietinės

  • 2 kupini šaukštai krakmolo

  • Šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Kreminę varškę išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine iki vientisos konsistencijos. Suberkite krakmolą ir kruopščiai išmaišykite.

  2. Kiaušinių baltymus atskirai išplakite iki purios, bet dar minkštos masės – labai svarbu jų neperplakti. Įmaišykite baltymus į varškės mišinį atsargiais judesiais, kad nesugriautumėte oro burbuliukų.

  3. Gauta masė sukrėskite į kepimo formą su atsegamais kraštais, kurią prieš tai patepėte sviestu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, su kaitinimu iš viršaus ir apačios (be ventiliatoriaus), apie 35 minutes.

  4. Iškepus apkepui, neišimkite jo iš formos – palikite jame atvėsti, kad šiek tiek sutvirtėtų. Tuomet atsargiai išimkite ir patiekite šiltą ar atvėsusį.