INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
500 g kreminės varškės
-
4 kiaušiniai
-
7 šaukštai cukraus
-
2 šaukštai grietinės
-
2 kupini šaukštai krakmolo
-
Šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Kreminę varškę išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine iki vientisos konsistencijos. Suberkite krakmolą ir kruopščiai išmaišykite.
-
Kiaušinių baltymus atskirai išplakite iki purios, bet dar minkštos masės – labai svarbu jų neperplakti. Įmaišykite baltymus į varškės mišinį atsargiais judesiais, kad nesugriautumėte oro burbuliukų.
-
Gauta masė sukrėskite į kepimo formą su atsegamais kraštais, kurią prieš tai patepėte sviestu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, su kaitinimu iš viršaus ir apačios (be ventiliatoriaus), apie 35 minutes.
-
Iškepus apkepui, neišimkite jo iš formos – palikite jame atvėsti, kad šiek tiek sutvirtėtų. Tuomet atsargiai išimkite ir patiekite šiltą ar atvėsusį.