INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
5 kiaušiniai
-
4 pomidorai (arba 500 g konservuotų)
-
1 paprika
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
1 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtina)
-
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
-
1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
-
druskos, pipirų – pagal skonį
-
aliejaus – kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Pradėkite nuo daržovių: svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite, papriką supjaustykite juostelėmis, o pomidorus – nuluptus ir supjaustytus kubeliais.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kelias minutes apkepinkite svogūnus, kol suminkštės ir taps auksiniai. Tuomet dėkite česnaką ir pakepinkite dar minutę. Įmeskite papriką ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite pomidorus ir visus pasirinktus prieskonius. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol masė sutirštės. Paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite, papipirinkite, pagardinkite dar aitriąja paprika.
-
Padaže šaukštu padarykite duobutes ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Uždengę keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite 7–15 min., priklausomai nuo to, kaip norite, kad iškeptų tryniai.
-
Patiekiant galite apibarstyti mėgstamais žalumynais – pavyzdžiui, kalendra ar baziliku. Šauniai tiks ir fetos trupiniai. Valgykite su mėgstama duona – idealiai tinka juoda lietuviška. Skanaus!