Traškios amerikietiškos kopūstų ir morkų salotos Coleslaw stiliumi

kopūstų ir morkų salotos

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 4

  • 400 g baltagūžio kopūsto
  • 1 morka
  • 100 ml majonezo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai švelnių garstyčių (arba 1 šaukštelis aštresnių)
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių acto
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (arba kmynų, pvz. „Santa Maria”)
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • Žiupsnelis maltų pipirų (naudotas „Santa Maria” Tellicherry)

GAMINIMO EIGA:

Paruošimo trukmė: apie 5 minutės

  1. Į dubenį sudėkite smulkiai sukapotą kopūstą bei rupiai tarkuotą morką.
  2. Į daržoves įmaišykite majonezą, pasirinktą garstyčių tipą, obuolių actą, kumino sėklas, druską bei pipirus.
  3. Kruopščiai viską išmaišykite ir palikite 20 minučių pastovėti, kad skoniai susijungtų. Skanaus!