Aromatinga čili sriuba su jautiena ir daržovėmis – soti klasika kiekvienam

čili sriuba su jautiena ir daržovėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g jautienos faršo
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 ml sultinio arba vandens (gali būti daugiau, jei norite skystesnės)
  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 aitrus pipiras (ar daugiau pagal skonį)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus (nebūtina)
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuokite aštrumą)
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio džiovinto mairūno (nebūtina)
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Šlakelis aliejaus kepimui

Patiekiant:

  • Tarkuoto sūrio (pvz., Memel Piquant su jalapenais)
  • Smulkintų petražolių

PARUOŠIMO EIGA

  1. Puode su storu dugnu įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada pridėkite smulkintą česnaką, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius bei pjaustytą aitriąją papriką. Kepkite dar 1–2 min.
  2. Suberkite pjaustytą raudonąją papriką ir kepkite, kol suminkštės.
  3. Įdėkite jautienos faršą ir kepkite, maišydami, kol nudažys pilkai ruda ir neliks gumulėlių.
  4. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite pomidorų pastą, mairūną, cukrų (jei naudojate), druską ir pipirus. Užvirkite, sumažinkite kaitrą, uždenkite ir virkite apie 30 min.
  5. Įminkykite nusunktas pupeles ir kukurūzus, įpilkite papildomo skysčio jei reikia. Užvirkite ir virkite dar 10 min.
  6. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite sultiniui pastovėti 15 min, kad susijungtų skoniai.
  7. Patiekite karštą, ant viršaus užbarstę tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių.