INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 500 g jautienos faršo
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 400 ml sultinio arba vandens (gali būti daugiau, jei norite skystesnės)
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
- 1 raudonoji paprika
- 1 aitrus pipiras (ar daugiau pagal skonį)
- 1 didelis svogūnas
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1 šaukštelis rudojo cukraus (nebūtina)
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuokite aštrumą)
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 šaukštelio džiovinto mairūno (nebūtina)
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Šlakelis aliejaus kepimui
Patiekiant:
- Tarkuoto sūrio (pvz., Memel Piquant su jalapenais)
- Smulkintų petražolių
PARUOŠIMO EIGA
- Puode su storu dugnu įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada pridėkite smulkintą česnaką, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius bei pjaustytą aitriąją papriką. Kepkite dar 1–2 min.
- Suberkite pjaustytą raudonąją papriką ir kepkite, kol suminkštės.
- Įdėkite jautienos faršą ir kepkite, maišydami, kol nudažys pilkai ruda ir neliks gumulėlių.
- Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite pomidorų pastą, mairūną, cukrų (jei naudojate), druską ir pipirus. Užvirkite, sumažinkite kaitrą, uždenkite ir virkite apie 30 min.
- Įminkykite nusunktas pupeles ir kukurūzus, įpilkite papildomo skysčio jei reikia. Užvirkite ir virkite dar 10 min.
- Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite sultiniui pastovėti 15 min, kad susijungtų skoniai.
- Patiekite karštą, ant viršaus užbarstę tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių.