INGREDIENTAI
- 500 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 100 g kvietinių miltų (arba tiek, kiek prireiks)
- žiupsnelis druskos
- cukraus pagal skonį
- aliejaus kepimui
KLASIKINIŲ VARŠKĖČIŲ GAMINIMAS
- Varškę sudėkite į dubenį ir gerai pertrinkite šakute, kad neliktų grūdelių.
- Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pagal skonį cukraus, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
- Rankas ir darbinį paviršių pabarstykite miltais. Šaukštu semkite tešlą, formuokite nedidelius paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite suformuotus varškėčius ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol abi pusės įgaus gražią auksinę spalvą.
- Patiekite dar šiltus su grietine, trintomis uogomis arba uogiene. Norint – galima apibarstyti cukraus pudra.