INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
-
500 g riebesnės, sausos varškės
-
2 kiaušiniai
-
8 šaukštai kvietinių miltų
-
2 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
-
Šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – taip masė bus puresnė, o varškėtukai – švelnesni.
-
Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir dar kartą viską kruopščiai sumaišykite.
-
Tešla turėtų būti minkšta, tačiau lengvai formuojama. Suformuokite iš jos volelius, supjaustykite griežinėliais ir, padedami plačiu peiliu, švelniai suapvalinkite kraštus.
-
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir kepkite varškėtukus ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
-
Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su grietine ar natūraliu jogurtu.