Auksiniai varškėtukai – purūs ir be lašelio aliejaus keptuvėje

Auksiniai varškėtukai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 500 g riebesnės, sausos varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 8 šaukštai kvietinių miltų

  • 2 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • Šlakelis aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – taip masė bus puresnė, o varškėtukai – švelnesni.

  2. Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir dar kartą viską kruopščiai sumaišykite.

  3. Tešla turėtų būti minkšta, tačiau lengvai formuojama. Suformuokite iš jos volelius, supjaustykite griežinėliais ir, padedami plačiu peiliu, švelniai suapvalinkite kraštus.

  4. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir kepkite varškėtukus ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.

  5. Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su grietine ar natūraliu jogurtu.