import React from „react”;
export default function ShakshukaRecipe() {
return (
Shakshuka
Ingredientai (2 porcijoms):
- 5 kiaušiniai
- 4 pomidorai (arba 500 g konservuotų)
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtina)
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
- Druskos, pipirų – pagal skonį
- Aliejaus – kepimui
Paruošimo būdas (apie 20 min.):
- Paruoškite daržoves: Supjaustykite svogūną kubeliais, smulkinkite česnaką, papriką pjaustykite juostelėmis, o pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Troškinimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūną iki auksinio atspalvio, įdėkite česnaką, tuomet papriką. Kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorus ir prieskonius. Troškinkite 10 min.
- Kiaušinių dėjimas: Padaže padarykite duobutes, įmuškite kiaušinius. Uždengę keptuvę, mažinkite ugnį ir kepkite 7–15 min. pagal pageidavimą.
- Patiekimas: Apibarstykite mėgstamais žalumynais (kalendra, bazilikas) arba fetos trupiniais. Valgykite su duona.
Patarimai:
- Norėdami daugiau aštrumo, pridėkite šlakelį čili aliejaus.
- Puikiai tinka su šviežia pita ar česnakinėmis skrebučiais.
);
}