Tradiciniai žemaičių blynai su mėsos įdaru ir švelniu padažu

Tradiciniai žemaičių blynai

import React from „react”;

export default function ShakshukaRecipe() {
return (

Shakshuka

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 5 kiaušiniai
  • 4 pomidorai (arba 500 g konservuotų)
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtina)
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Aliejaus – kepimui

Paruošimo būdas (apie 20 min.):

  1. Paruoškite daržoves: Supjaustykite svogūną kubeliais, smulkinkite česnaką, papriką pjaustykite juostelėmis, o pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Troškinimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūną iki auksinio atspalvio, įdėkite česnaką, tuomet papriką. Kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorus ir prieskonius. Troškinkite 10 min.
  3. Kiaušinių dėjimas: Padaže padarykite duobutes, įmuškite kiaušinius. Uždengę keptuvę, mažinkite ugnį ir kepkite 7–15 min. pagal pageidavimą.
  4. Patiekimas: Apibarstykite mėgstamais žalumynais (kalendra, bazilikas) arba fetos trupiniais. Valgykite su duona.

Patarimai:

  • Norėdami daugiau aštrumo, pridėkite šlakelį čili aliejaus.
  • Puikiai tinka su šviežia pita ar česnakinėmis skrebučiais.

);
}