INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
- 500 g riebesnės, sausos varškės
- 2 kiaušiniai
- 8 šaukštai kvietinių miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – taip masė bus puresnė, o varškėtukai – švelnesni.
- Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir dar kartą viską kruopščiai sumaišykite.
- Tešla turėtų būti minkšta, tačiau lengvai formuojama. Suformuokite iš jos volelius, supjaustykite griežinėliais ir, padedami plačiu peiliu, švelniai suapvalinkite kraštus.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir kepkite varškėtukus ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- Iškepusius varškėtukus galima pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su grietine arba natūraliu jogurtu.