Čirviniai blynai – nostalgiškas gardumynas iš vaikystės

Čirviniai blynai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 5

  • 400 ml pieno

  • 250 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 4 šaukštai cukraus

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druskos ir dar kartą lengvai paplakite. Tuomet įmaišykite aliejų bei miltus – tešla turi būti skystesnės konsistencijos.

  2. Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. Įpilkite nedidelį samtelį tešlos – senoviškose keptuvėse reikėtų užfiksuoti rankenas, kad tešla tolygiai pasiskirstytų širdelėse.

  3. Blynai kepa itin greitai – sekite ir vartykite, kad neperkeptų. Šviežiai iškepti jie bus traškūs, o pastovėję švelniai suminkštės. Skanaus!

Patarimai:

  • Jeigu norite, galite įberti truputį vanilinio cukraus ar tarkuotos citrinos žievelės dėl papildomo aromato.

  • Šie blynai puikiai dera su uogiene, medumi ar grietine – kaip kadaise pas močiutę.