INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
-
400 ml pieno
-
250 g kvietinių miltų
-
3 kiaušiniai
-
4 šaukštai cukraus
-
3 šaukštai aliejaus
-
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druskos ir dar kartą lengvai paplakite. Tuomet įmaišykite aliejų bei miltus – tešla turi būti skystesnės konsistencijos.
-
Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. Įpilkite nedidelį samtelį tešlos – senoviškose keptuvėse reikėtų užfiksuoti rankenas, kad tešla tolygiai pasiskirstytų širdelėse.
-
Blynai kepa itin greitai – sekite ir vartykite, kad neperkeptų. Šviežiai iškepti jie bus traškūs, o pastovėję švelniai suminkštės. Skanaus!
Patarimai:
-
Jeigu norite, galite įberti truputį vanilinio cukraus ar tarkuotos citrinos žievelės dėl papildomo aromato.
-
Šie blynai puikiai dera su uogiene, medumi ar grietine – kaip kadaise pas močiutę.