Ingredientai (3 porcijoms):
- 350 g krevečių be kevalo
- 100 g spagečių (arba kitų makaronų)
- 3 skiltelės česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ¼ šaukštelio druskos
Kremui:
- 120 ml riebios (35 %) grietinėlės
- 120 ml pieno
- 120 g smulkintos mocarelos
- 4 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
- ¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- Šiek tiek makaronų virimo vandens (pagal poreikį)
Paruošimo būdas (apie 30 min.):
- Užvirkite vandenį, išvirkite makaronus apie 10 min. Išsaugokite 120 ml virimo vandens, o likusius nupilkite.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite smulkintus česnakus ir krevetes. Kepkite po 1 min. iš abiejų pusių, pabarstykite druska, nukelkite nuo ugnies.
- Toje pačioje keptuvėje šiek tiek pakepinkite likusį česnaką (~1 min.), supilkite pieną su grietinėle ir užvirkite. Suberkite mocarelą, maišykite, kol sūris ištirps. Jei padažas per tirštas, įpilkite makaronų vandens.
- Pagardinkite bazilikais, pipirais, aitriąja paprika ir druska, gerai išmaišykite.
- Į padažą sudėkite makaronus, išmaišykite, įdėkite krevetes ir pašildykite dar kelias minutes.
- Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimas:
Šalia patiekalo galima patiekti šviežių špinatų ar cukinijų garnyrą – gaivus kontrastas sodriam padažui.