Kreminiai makaronai su sultingomis krevetėmis ir tirštu sūrio padažu

Kreminiai makaronai su sultingomis krevetėmis

Ingredientai (3 porcijoms):

  • 350 g krevečių be kevalo
  • 100 g spagečių (arba kitų makaronų)
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ¼ šaukštelio druskos

Kremui:

  • 120 ml riebios (35 %) grietinėlės
  • 120 ml pieno
  • 120 g smulkintos mocarelos
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • Šiek tiek makaronų virimo vandens (pagal poreikį)

Paruošimo būdas (apie 30 min.):

  1. Užvirkite vandenį, išvirkite makaronus apie 10 min. Išsaugokite 120 ml virimo vandens, o likusius nupilkite.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, sudėkite smulkintus česnakus ir krevetes. Kepkite po 1 min. iš abiejų pusių, pabarstykite druska, nukelkite nuo ugnies.
  3. Toje pačioje keptuvėje šiek tiek pakepinkite likusį česnaką (~1 min.), supilkite pieną su grietinėle ir užvirkite. Suberkite mocarelą, maišykite, kol sūris ištirps. Jei padažas per tirštas, įpilkite makaronų vandens.
  4. Pagardinkite bazilikais, pipirais, aitriąja paprika ir druska, gerai išmaišykite.
  5. Į padažą sudėkite makaronus, išmaišykite, įdėkite krevetes ir pašildykite dar kelias minutes.
  6. Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patarimas:

Šalia patiekalo galima patiekti šviežių špinatų ar cukinijų garnyrą – gaivus kontrastas sodriam padažui.