Čirviniai blynai – nostalgiškas gardumynas iš vaikystės

Čirviniai blynai

INGREDIENTAI (5 porcijoms):

  • 400 ml pieno
  • 250 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min.):

  1. Tešlos paruošimas: išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druską ir lengvai paplakite. Įmaišykite aliejų ir miltus, kad tešla būtų skysta.
  2. Kepimas: gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. Pilkite nedidelį samtelį tešlos ir kepkite, kol krašteliai taps auksiniai, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
  3. Patiekimas: blynai kepa itin greitai – sekite, kad neperkeptų. Šviežiai iškepti bus traškūs, o kiek pastovėję – švelnūs.

Patarimai:

  • Į tešlą galite įberti vanilinio cukraus arba tarkuotos citrinos žievelės aromatui.
  • Blynai puikiai dera su uogiene, medumi arba grietine.