INGREDIENTAI (5 porcijoms):
- 400 ml pieno
- 250 g kvietinių miltų
- 3 kiaušiniai
- 4 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai aliejaus
- Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min.):
- Tešlos paruošimas: išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druską ir lengvai paplakite. Įmaišykite aliejų ir miltus, kad tešla būtų skysta.
- Kepimas: gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. Pilkite nedidelį samtelį tešlos ir kepkite, kol krašteliai taps auksiniai, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
- Patiekimas: blynai kepa itin greitai – sekite, kad neperkeptų. Šviežiai iškepti bus traškūs, o kiek pastovėję – švelnūs.
Patarimai:
- Į tešlą galite įberti vanilinio cukraus arba tarkuotos citrinos žievelės aromatui.
- Blynai puikiai dera su uogiene, medumi arba grietine.