Ingredientai (3 porcijoms):
-
900 ml pieno
-
100 ml vandens
-
6 šaukštai manų kruopų (su kaupu)
-
40 g sviesto
-
Žiupsnelis druskos
-
Cukraus – pagal poreikį
Gaminimas:
-
Skysčio paruošimas:
Į storu dugnu puodą supilkite pieną kartu su vandeniu. Kaitinkite, kol beveik užvirs – kai paviršiuje ims kilti pirmieji burbuliukai, įberkite druską bei, jei norisi – šiek tiek cukraus. Viską išmaišykite. -
Košės virimas:
Nuolat maišant plona srovele berkite manų kruopas. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ar žemesnės ir virkite, vis maišydami, kol masė pradės tirštėti. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad jis tolygiai ištirptų. -
Brinkinimas:
Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite košei pastovėti 10–15 minučių, kad kruopos galutinai išbrinktų. Skanaus!
Patiekite vieną arba papildytą mėgstamomis uogomis, džemu, sviestu ar trupučiu cinamono.