Kremiška manų košė iš vaikystės – švelni, soti ir jauki pusryčių klasika

Kremiška manų košė

Ingredientai (3 porcijoms):

  • 900 ml pieno

  • 100 ml vandens

  • 6 šaukštai manų kruopų (su kaupu)

  • 40 g sviesto

  • Žiupsnelis druskos

  • Cukraus – pagal poreikį

Gaminimas:

  1. Skysčio paruošimas:
    Į storu dugnu puodą supilkite pieną kartu su vandeniu. Kaitinkite, kol beveik užvirs – kai paviršiuje ims kilti pirmieji burbuliukai, įberkite druską bei, jei norisi – šiek tiek cukraus. Viską išmaišykite.

  2. Košės virimas:
    Nuolat maišant plona srovele berkite manų kruopas. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ar žemesnės ir virkite, vis maišydami, kol masė pradės tirštėti. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad jis tolygiai ištirptų.

  3. Brinkinimas:
    Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite košei pastovėti 10–15 minučių, kad kruopos galutinai išbrinktų. Skanaus!

Patiekite vieną arba papildytą mėgstamomis uogomis, džemu, sviestu ar trupučiu cinamono.