Kremiška manų košė iš vaikystės – švelni, soti ir jauki pusryčių klasika
Ingredientai (4 porcijoms):
300 g vištienos krūtinėlės (2 gabalėliai)
1 didelė romėninių salotų galvutė (ar kitos tvirtos lapinės salotos)
4 riekelės šviesios duonos (čiabata, forma ir kt.)
30 g kietojo sūrio (pvz., Memel Grand Reserve)
Alyvuogių aliejaus – pagal poreikį
Prieskonių vištienai – pagal skonį
Druskos, pipirų – pagal skonį
Padažui:
220 g kokybiško majonezo
40 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
3 šaukštai vandens arba pieno
2 ančiuvių filetai
1 šaukštelis Dižono garstyčių
1 šaukštelis Vorčesterio padažo
1 nedidelė česnako skiltelė
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga (~30 min.):
Padažo paruošimas: sudėkite visus padažo ingredientus į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros. Palikite skoniams susijungti.
Salotų paruošimas: romėninius lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite rankomis į stambesnius gabalėlius. Laikykite šaldytuve iki patiekimo, kad liktų traškūs.
Skrebučiai: duonos pluteles nupjaukite, kubeliais supjaustytą duoną apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir skrudinkite 200 °C orkaitėje 6–7 min. arba keptuvėje.
Vištiena: krūtinėles perpjaukite išilgai, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, leiskite pailsėti ir supjaustykite riekelėmis.
Salotų surinkimas: sumaišykite salotų lapus su padažu.
Patiekimas: į dubenis dėkite salotas, pabarstykite skrebučiais, sluoksniuokite vištieną ir tarkuotą sūrį. Tegul traškūs komponentai išlieka karšti – valgykite iškart.
Naudingi patarimai:
Tradiciniam padažui naudokite žalius kiaušinių trynius ir gryną alyvuogių aliejų.
Majonezo variantas skubantiems suteikia patikimą ir greitą rezultatą.