INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 195 g kvietinių miltų
- 100 ml aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
- 4 obuoliai
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 2 šaukšteliai cinamono
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite paprastą bei vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri.
- Į plakinius kiaušinių masę supilkite aliejų, įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu ir švelniai įmaišykite į tešlą.
- Masę supilkite į paruoštą kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais arba išklotą kepimo popieriumi).
- Kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes. Pyragas iškepęs, kai viršus gražiai apskrus, o medinis pagaliukas įkištas į vidurį ištraukiamas sausas.