Lengvai pagaminamas obuolių pyragas su cinamono kvapu

Lengvai pagaminamas obuolių pyragas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 195 g kvietinių miltų
  • 100 ml aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
  • 4 obuoliai
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite paprastą bei vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Į plakinius kiaušinių masę supilkite aliejų, įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  4. Supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu ir švelniai įmaišykite į tešlą.
  5. Masę supilkite į paruoštą kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais arba išklotą kepimo popieriumi).
  6. Kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes. Pyragas iškepęs, kai viršus gražiai apskrus, o medinis pagaliukas įkištas į vidurį ištraukiamas sausas.