INGREDIENTAI
Kiekis priklauso nuo stiklainio dydžio
- Agurkų tiek, kiek telpa į pasirinktą stiklainį
- Druskos: 1 šaukštas (25–30 g) litrui vandens
- 5 juodieji pipirai (grūdeliais, nebūtina)
- 6 česnako skiltelės
- 15 vyšnių lapų
- 6 krapų žiedynai
- 4 juodųjų serbentų lapai
- 2 krienų lapai (nebūtina)
PARUOŠIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Į 3 l stiklainį sudėkite česnaką, pipirus, krapų žiedynus, vyšnių ir serbentų lapus.
- Stiklainį pripildykite švariai nuplautais agurkais.
- Užpilkite šaltu sūrymu, paruoštu iš 1 l vandens ir 1 šaukšto druskos.
- Norėdami ilgiau išlaikyti traškumą ir išvengti pelėsio, viršų pridengti krienų lapais.
- Uždarytą stiklainį statykite vėsioje, tamsioje vietoje (pvz., rūsyje) 2–3 mėn.
PATARIMAI
- Be rūsio? Laikykite kambaryje tol, kol agurkai įrūgs, tada perkelkite į šaldytuvą. Po stiklainiu padėkite lėkštelę – gali išbėgti sūrymas.
- Mažesni stiklainiai: 1 l tarai naudokite proporcingai mažiau prieskonių, bet 1 šaukšto druskos kiekį litrui išlaikykite.
- Druskos svarba: Nesumažinkite druskos – traškiausi agurkai pavyksta su 25–30 g druskos litrui.
- Traškumas: Rinkitės agurkus su storesne žievele – plonažieviai rauginant suminkštėja.