Lengvai paruošiama namuose: švelniai sūdyta lašiša su krapais

švelniai sūdyta lašiša su krapais

INGREDIENTAI

300 g lašišos filė
1,5 šaukštelio smulkintų krapų
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min. (plius brandinimas šaldytuve)

  1. Lašišos filė nuplaunama po šaltu vandeniu, nusausinama popieriniu rankšluosčiu. Išimami likę kauliukai, jei tokių yra.

  2. Atskirame indelyje sumaišoma druska, cukrus ir juodieji pipirai.

  3. Lašišą dedame į nedidelį sandarų indą arba maistinę dėžutę. Tolygiai pabarstome prieskonių mišiniu ir apibarstome krapais.

  4. Indą sandariai uždarome ir padedame į šaldytuvą. Laikome bent per naktį. Jeigu norisi intensyvesnio skonio, galima brandinti ilgiau, lašišą retkarčiais apverčiant ar palaistant išsiskyrusiu skysčiu.