INGREDIENTAI
300 g lašišos filė
1,5 šaukštelio smulkintų krapų
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min. (plius brandinimas šaldytuve)
-
Lašišos filė nuplaunama po šaltu vandeniu, nusausinama popieriniu rankšluosčiu. Išimami likę kauliukai, jei tokių yra.
-
Atskirame indelyje sumaišoma druska, cukrus ir juodieji pipirai.
-
Lašišą dedame į nedidelį sandarų indą arba maistinę dėžutę. Tolygiai pabarstome prieskonių mišiniu ir apibarstome krapais.
-
Indą sandariai uždarome ir padedame į šaldytuvą. Laikome bent per naktį. Jeigu norisi intensyvesnio skonio, galima brandinti ilgiau, lašišą retkarčiais apverčiant ar palaistant išsiskyrusiu skysčiu.