INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 500 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 270 g kvietinių miltų
- 6 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite į dubenį su varške ir viską kruopščiai išmaišykite.
- Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais – tešla turi būti pakankamai minkšta, bet formuojama. Jei varškė drėgnesnė, gali prireikti šiek tiek daugiau miltų.
- Drėgnomis rankomis formuokite nedideles apvalias spurgytes.
- Įkaitinkite puodą su aliejumi ir spurgytes virkite vidutinėje kaitroje, kol jos tolygiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
- Išvirus, išimkite spurgytes ant popierinio rankšluosčio – jis sugers likusį aliejų.
- Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!