INGREDIENTAI (apie 10 porcijų):
- 170 g cukraus
- 120 g kvietinių miltų (Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
- 110 g sviesto (ar neutralaus aliejaus)
- 100 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min.):
- Paruoškite ingredientus: ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
- Plakinys: plakite kiaušinius su cukrumi, vanile ir druska, kol masė pabals ir paburks. Plakant supilkite atvėsusį sviestą.
- Tešla: dalimis įmaišykite miltus, švelniai maišydami šaukštu ar mentele. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vienalytės konsistencijos.
- Formeles: įkrėskite tešlą į keksiukų formeles, pildami iki 2/3 aukščio.
- Kepimas: 180 °C orkaitėje kepkite 20–30 min., kol pagaliukas įsmeigtas viduryje ištraukiamas sausas.
- Atvėsinimas: leiskite keksiukams kiek atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Patarimas:
Keksiukus kepkite orkaitės viduryje su viršaus ir apačios kaitinimu be ventiliatoriaus. Jei norite, į tešlą įmaišykite šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių arba šviežių uogų.