INGREDIENTAI (20 vienetų):
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- 350 ml vandens
- 3 šaukštai aliejaus
- Žiupsnelis druskos
Kepimui:
- 500 ml aliejaus
Įdarui:
- 450 g kiaulienos faršo (galima rinktis ir kitą mėgstamą)
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 pundelis krapų
- Žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS (Apie 1 val.):
-
Tešlos paruošimas:
Į dubenį supilkite miltus, aliejų ir druską, palaipsniui pilkite šiltą vandenį ir minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta ir elastinga. -
Įdaro paruošimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir krapus. Sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. -
Formavimas:
Ant miltuoto paviršiaus imkite gabalėlį tešlos, iškočiokite ploną apskritimą. Įdėkite šaukštą faršo, perlenkite ir kraštus tvirtai užspauskite šakute. -
Kepimas:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Kepkite čeburėkus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių, kol taps traškūs.
💡 Patarimas: Kad čeburėkai būtų ypač traškūs, kočiokite tešlą kuo ploniau ir gerai įkaitinkite aliejų.