Traškūs naminiai čeburėkai su sultingu įdaru

Čeburėkai su sultingu įdaru

INGREDIENTAI (20 vienetų):

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 350 ml vandens
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Žiupsnelis druskos

Kepimui:

  • 500 ml aliejaus

Įdarui:

  • 450 g kiaulienos faršo (galima rinktis ir kitą mėgstamą)
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 pundelis krapų
  • Žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS (Apie 1 val.):

  1. Tešlos paruošimas:
    Į dubenį supilkite miltus, aliejų ir druską, palaipsniui pilkite šiltą vandenį ir minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta ir elastinga.

  2. Įdaro paruošimas:
    Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir krapus. Sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

  3. Formavimas:
    Ant miltuoto paviršiaus imkite gabalėlį tešlos, iškočiokite ploną apskritimą. Įdėkite šaukštą faršo, perlenkite ir kraštus tvirtai užspauskite šakute.

  4. Kepimas:
    Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Kepkite čeburėkus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių, kol taps traškūs.

💡 Patarimas: Kad čeburėkai būtų ypač traškūs, kočiokite tešlą kuo ploniau ir gerai įkaitinkite aliejų.