Minkšti ir kvapnūs naminiai kotletai iš faršo su bulvėmis

naminiai kotletai iš faršo

INGREDIENTAI (8 porcijoms):

  • 1 kg faršo (kiaulienos ir jautienos mišinys)
  • 3 bulvės
  • 3 svogūnai
  • 1 bandelė (arba 4 batono riekelės)
  • 150 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštas aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

KOTLETŲ PARUOŠIMAS (apie 30 min.):

  1. Pirmas žingsnis: bandelę arba batono riekes susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite, kad išbrinktų, tada kartu su pienu sudėkite į faršą ir gerai išmaišykite.
  2. Antras žingsnis: nuskustas bulves ir nuluptus svogūnus smulkinkite elektriniu trintuvu arba sutarkuokite per smulkią tarką. Sudėkite į faršo masę ir vėl gerai išmaišykite.
  3. Trečias žingsnis: į mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite garstyčių, pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite aliejaus. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite masę pastovėti apie 10 min.
  4. Ketvirtas žingsnis: formuokite kotletus rankomis ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patarimai:

  • Norint dar sultingesnių kotletų, vietoje pieno galite naudoti grietinėlę.
  • Bandelę galima pakeisti džiūvėsėliais, tik tuomet pilkite šiek tiek daugiau pieno.
  • Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis arba mėgstamu padažu.