INGREDIENTAI (8 porcijoms):
- 1 kg faršo (kiaulienos ir jautienos mišinys)
- 3 bulvės
- 3 svogūnai
- 1 bandelė (arba 4 batono riekelės)
- 150 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas garstyčių
- 1 šaukštas aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
KOTLETŲ PARUOŠIMAS (apie 30 min.):
- Pirmas žingsnis: bandelę arba batono riekes susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite, kad išbrinktų, tada kartu su pienu sudėkite į faršą ir gerai išmaišykite.
- Antras žingsnis: nuskustas bulves ir nuluptus svogūnus smulkinkite elektriniu trintuvu arba sutarkuokite per smulkią tarką. Sudėkite į faršo masę ir vėl gerai išmaišykite.
- Trečias žingsnis: į mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite garstyčių, pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite aliejaus. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite masę pastovėti apie 10 min.
- Ketvirtas žingsnis: formuokite kotletus rankomis ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Patarimai:
- Norint dar sultingesnių kotletų, vietoje pieno galite naudoti grietinėlę.
- Bandelę galima pakeisti džiūvėsėliais, tik tuomet pilkite šiek tiek daugiau pieno.
- Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis arba mėgstamu padažu.