INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 16
- 400 g sausainių („Gaidelio“ tipo)
- 380 g saldinto kondensuoto pieno (1 skardinė)
- 180 g sviesto
- 50 g graikinių riešutų (nebūtina)
- 2 šaukštai kakavos (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius – ne iki trupinių, kad išliktų maloni struktūra. Jei naudosite riešutus, juos susmulkinkite ir sumaišykite su sausainiais.
-
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, tuomet supilkite kondensuotą pieną ir suberkite kakavą. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, maišydami, kol masė taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
-
Paruoštą kremą užpilkite ant sausainių. Išmaišykite labai kruopščiai – visi sausainiai turi būti padengti šokoladine mase. Palikite pravėsti.
-
Išklokite stalviršį arba lentelę kepimo popieriumi. Sudėkite masę ir formuokite norimą tinginio formą – spaudžiant rankomis arba padedant popieriumi.
-
Paruoštą tinginį perkelkite į šaldytuvą ir palikite sustingti bent 5–6 val., dar geriau – nakčiai.
-
Sustingusį desertą supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
💡 Patarimai:
– Svarbu naudoti tikrą sviestą ir originalų saldintą kondensuotą pieną, kitaip desertas gali nesukietėti tinkamai.
– Norint papildomo skonio, įmaišykite paskrudintų riešutų, džiovintų vaisių ar kapoto šokolado.