INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 20
– 6 kiaušiniai
– 2 stiklinės kvietinių miltų
– 200 g sviesto
– 1 stiklinė cukraus
– 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
– žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išplakite iki purios, balkšvos masės – ji turėtų padvigubėti.
-
Sviestą išlydykite ir palikite kelioms minutėms, kad pravėstų. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
-
Į plaktą kiaušinių masę įmaišykite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite sviestą ir kruopščiai viską sumaišykite, kol tešla taps vientisa.
-
Įkaitinkite vaflinę, įpilkite po šaukštą tešlos ir kepkite iki auksinės spalvos – vafliai turi būti traškūs kraštuose.
-
Iškeptus vaflius, kol dar karšti, atsargiai susukite į ragelius ar norimą formą – vėsdami jie tampa trapūs ir nelankstūs.