Naminių ragelių skonio vafliai – traškūs, saldūs ir nepaprastai gardūs

Naminių ragelių skonio vafliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20
– 6 kiaušiniai
– 2 stiklinės kvietinių miltų
– 200 g sviesto
– 1 stiklinė cukraus
– 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
– žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išplakite iki purios, balkšvos masės – ji turėtų padvigubėti.

  2. Sviestą išlydykite ir palikite kelioms minutėms, kad pravėstų. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.

  3. Į plaktą kiaušinių masę įmaišykite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite sviestą ir kruopščiai viską sumaišykite, kol tešla taps vientisa.

  4. Įkaitinkite vaflinę, įpilkite po šaukštą tešlos ir kepkite iki auksinės spalvos – vafliai turi būti traškūs kraštuose.

  5. Iškeptus vaflius, kol dar karšti, atsargiai susukite į ragelius ar norimą formą – vėsdami jie tampa trapūs ir nelankstūs.