INGREDIENTAI
Tešlai:
- 260 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 120 g kvietinių miltų
- 30 ml aliejaus arba tirpinto sviesto
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 400 g varškės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
- Aliejaus – pagal poreikį
GAMINIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite aliejų (arba tirpintą sviestą), miltus ir pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos – tešla turėtų būti skystoka, kad iškepti blyneliai būtų ploni. Palikite tešlą pusvalandžiui pastovėti kambario temperatūroje. Jei po to atrodo tiršta – įpilkite šlakelį vandens ar pieno.
- Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir kepkite plonus lietinius blynus.
- Įdarui varškę ištrinkite kartu su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
- Ant kiekvieno blynelių užtepkite varškės įdaro, suvyniokite į ritinėlius, kraštus užlenkdami į vidų.
- Paruoštus suktinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su plakta grietinėle, uogiene, ledais ar kitu mėgstamu pagardu. Skanaus!