Purios varškės spurgos kaip iš vaikystės – paprastai ir greitai

Purios varškės spurgos

INGREDIENTAI

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus (priklausomai nuo indo dydžio)

Tešlai:

  • 600 g sausos varškės

  • 4 kiaušiniai

  • 10 šaukštų miltų

  • 6 šaukštai cukraus

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Pabarstymui:

  • 1 šaukštas cukraus pudros

VARŠKĖS SPURGŲ GAMYBOS EIGA

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Varškę sumaišykite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Miltus iš anksto sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Viską šaukštu kruopščiai išmaišykite, kol gausite gana tirštą, bet dar maišomą tešlą. Jei varškė buvo drėgnesnė ir masė per skysta, įberkite papildomai miltų.

  2. Giliame puode įkaitinkite aliejų. Tinkama temperatūra pasiekiama tuomet, kai įmesta tešlos porcija greitai iškyla į paviršių, bet aliejus neturi nei rūkti, nei svilti.

  3. Šlapiu šaukštu atgnybkite šiek tiek tešlos, drėgnomis rankomis suformuokite kamuolėlį ir dėkite jį į aliejų. Tęskite, kol prikrausite puodą. Kepkite, kol spurgytės gražiai parus.

  4. Išimkite spurgas kiaurasamčiu ir perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejaus perteklius.

  5. Kai spurgos kiek atvės, pabarstykite jas cukraus pudra ir mėgaukitės šviežiai keptu desertu!

Patarimas:

Naudokite riebesnę, sausesnę varškę – taip spurgos bus purios, o vidus neištižęs. Jei norite dar sodresnio skonio, į tešlą galite įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ar įdėti razinų.