INGREDIENTAI
Kepimui:
-
1 litras aliejaus (priklausomai nuo indo dydžio)
Tešlai:
-
600 g sausos varškės
-
4 kiaušiniai
-
10 šaukštų miltų
-
6 šaukštai cukraus
-
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pabarstymui:
-
1 šaukštas cukraus pudros
VARŠKĖS SPURGŲ GAMYBOS EIGA
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Varškę sumaišykite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Miltus iš anksto sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Viską šaukštu kruopščiai išmaišykite, kol gausite gana tirštą, bet dar maišomą tešlą. Jei varškė buvo drėgnesnė ir masė per skysta, įberkite papildomai miltų.
-
Giliame puode įkaitinkite aliejų. Tinkama temperatūra pasiekiama tuomet, kai įmesta tešlos porcija greitai iškyla į paviršių, bet aliejus neturi nei rūkti, nei svilti.
-
Šlapiu šaukštu atgnybkite šiek tiek tešlos, drėgnomis rankomis suformuokite kamuolėlį ir dėkite jį į aliejų. Tęskite, kol prikrausite puodą. Kepkite, kol spurgytės gražiai parus.
-
Išimkite spurgas kiaurasamčiu ir perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejaus perteklius.
-
Kai spurgos kiek atvės, pabarstykite jas cukraus pudra ir mėgaukitės šviežiai keptu desertu!
Patarimas:
Naudokite riebesnę, sausesnę varškę – taip spurgos bus purios, o vidus neištižęs. Jei norite dar sodresnio skonio, į tešlą galite įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ar įdėti razinų.