Šokoladinis tinginys kaip vaikystėje – tik iš 5 ingredientų

Šokoladinis tinginys

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20

  • 400 g sausainių (pvz., „Gaidelis“)
  • 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (~400 g)
  • 200 g sviesto
  • 5 šaukštai kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sausainius sulaužykite rankomis į netaisyklingus gabalėlius – nepertrupinkite jų iki miltelių, kad išliktų maloni tekstūra.
  2. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite kondensuotą pieną ir, per sietelį berti kakavą. Maišykite, kol masė taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
  3. Šokoladinę masę supilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas.
  4. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus ir spaudžiant formuokite ritinį ar kitą norimą formą.
  5. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikykite 6–8 val. (ar per naktį), kad pilnai sustingtų.

Naudingi patarimai:

  • Norėdami traškesnės tekstūros, į masę įmaišykite smulkintų riešutų arba džiovintų vaisių.
  • Formavimui naudokite kekso formą – išklokite ją kepimo popieriumi ir stipriai suspauskite masę.
  • Laikyti šaldytuve iki 2 savaičių arba užšaldytą – kelis mėnesius.