Purios varškės spurgos kaip iš vaikystės – paprastai ir greitai

Purios varškės spurgos

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

  • 5 kiaušiniai
  • 4 pomidorai (arba 500 g konservuotų pomidorų)
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtina)
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Alyva – kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Daržovių paruošimas: Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite, papriką – juostelėmis, o pomidorus (jei švieži – nuluptus) supjaustykite kubeliais.
  2. Troškinimas: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Apkepkite svogūnus apie 2–3 min., kol suminkštės, tuomet įmaišykite česnaką ir pakepinkite dar 1 min. Įdėkite papriką ir troškinkite, kol lengvai suminkštės. Sudėkite pomidorus, pabarstykite prieskoniais (paprikomis, kuminu, druska, pipirais) ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol padažas sutirštės.
  3. Kiaušinių kepimas: Padaže šaukštu padarykite 5 duobutes ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Uždengę keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite 7–15 min., priklausomai nuo to, kaip norite, kad kiaušiniai iškeptų.
  4. Patiekimas: Patiekite karštą, apibarstę šviežiais žalumynais (pvz., kalendra arba petražolėmis) ir fetos trupiniais. Puikiai tinka su traškia duona ar pita.