INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
360 ml kvietinių miltų
-
360 ml kefyro (ar raugintų pasukų, žr. pastabas)
-
3 šaukštai cukraus
-
4 šaukštai neutralaus aliejaus arba tirpinto sviesto
-
1 didelis kiaušinis (arba 2 mažesni)
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
Patiekimui:
-
Klevų sirupo arba skysto medaus
-
Šviežių uogų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
-
Kituose induose suplakti kefyrą, kiaušinį ir aliejų.
-
Skystąją dalį palaipsniui supilti į sausųjų ingredientų dubenį, maišyti iki vientisos masės.
-
Tešlą palikti pastovėti 10–15 min. Ji turėtų būti panaši į riebią grietinę – jei per tiršta, įpilti truputį kefyro, jei per skysta – šiek tiek miltų.
-
Keptuvę įkaitinti, tačiau nereikia ją tepti aliejumi. Ant karštos keptuvės dėti po vieną šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui.
-
Kepti tol, kol viršus pasidengs burbuliukais, tada apversti ir kepti dar kelias akimirkas, kol gražiai apskrus kita pusė.
-
Patiekti šiltus – su klevų sirupu, medumi ar šviežiomis uogomis.
Patarimai:
-
Kefyrą galite keisti natūraliu jogurtu, raugintomis pasukomis ar net pienu – tada naudokite 2 kiaušinius.
-
Geriausiai pavyks kepant keptuvėje su nesvylančia danga.
-
Rinkitės tik aukščiausios rūšies kvietinius miltus – jie garantuoja puikią tešlos tekstūrą ir purumą.