Purūs blyneliai pagal amerikietišką klasikinį receptą

Purūs blyneliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 360 ml kvietinių miltų

  • 360 ml kefyro (ar raugintų pasukų, žr. pastabas)

  • 3 šaukštai cukraus

  • 4 šaukštai neutralaus aliejaus arba tirpinto sviesto

  • 1 didelis kiaušinis (arba 2 mažesni)

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

Patiekimui:

  • Klevų sirupo arba skysto medaus

  • Šviežių uogų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

  2. Kituose induose suplakti kefyrą, kiaušinį ir aliejų.

  3. Skystąją dalį palaipsniui supilti į sausųjų ingredientų dubenį, maišyti iki vientisos masės.

  4. Tešlą palikti pastovėti 10–15 min. Ji turėtų būti panaši į riebią grietinę – jei per tiršta, įpilti truputį kefyro, jei per skysta – šiek tiek miltų.

  5. Keptuvę įkaitinti, tačiau nereikia ją tepti aliejumi. Ant karštos keptuvės dėti po vieną šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui.

  6. Kepti tol, kol viršus pasidengs burbuliukais, tada apversti ir kepti dar kelias akimirkas, kol gražiai apskrus kita pusė.

  7. Patiekti šiltus – su klevų sirupu, medumi ar šviežiomis uogomis.

Patarimai:

  • Kefyrą galite keisti natūraliu jogurtu, raugintomis pasukomis ar net pienu – tada naudokite 2 kiaušinius.

  • Geriausiai pavyks kepant keptuvėje su nesvylančia danga.

  • Rinkitės tik aukščiausios rūšies kvietinius miltus – jie garantuoja puikią tešlos tekstūrą ir purumą.