Orkaitėje kepti kotletai – sultingi ir kvapnūs kiekvieną kartą

Orkaitėje kepti kotletai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 7

  • 1 kg mėgstamo faršo
  • 2 kiaušiniai
  • 125 ml vandens
  • 3 riekelės batono
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai grietinės
  • Krapų – pagal skonį
  • Druskos – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Česnako granulių – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į mėsos faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei česnako granulių.
  2. Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu ar pienu. Po maždaug 10 minučių gerai nuspauskite ir įmaišykite į faršą.
  3. Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, krapus susmulkinkite. Sudėkite kartu su grietine į faršo masę ir viską kruopščiai išmaišykite.
  4. Išminkytą faršą kelis kartus „išmuškite“ – paimkite dalį masės ir kelis kartus svieskite ant lentelės. Taip paruošti kotletai išlaikys formą ir neiširs kepant.
  5. Suformuotus kotletus sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
  6. Į indą įpilkite apie pusę stiklinės vandens ir kepkite dar 15 minučių – tai užtikrins sultingumą.