INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
- 1 kg mėgstamo faršo
- 2 kiaušiniai
- 125 ml vandens
- 3 riekelės batono
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai grietinės
- Krapų – pagal skonį
- Druskos – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Česnako granulių – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Į mėsos faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei česnako granulių.
- Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu ar pienu. Po maždaug 10 minučių gerai nuspauskite ir įmaišykite į faršą.
- Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, krapus susmulkinkite. Sudėkite kartu su grietine į faršo masę ir viską kruopščiai išmaišykite.
- Išminkytą faršą kelis kartus „išmuškite“ – paimkite dalį masės ir kelis kartus svieskite ant lentelės. Taip paruošti kotletai išlaikys formą ir neiširs kepant.
- Suformuotus kotletus sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
- Į indą įpilkite apie pusę stiklinės vandens ir kepkite dar 15 minučių – tai užtikrins sultingumą.