Purūs varškės žagarėliai – skanėstas nuo vaikystės stalo

Purūs varškės žagarėliai

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 10

  • 250 g varškės
  • Apie 200 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Papildomai:

  • Aliejus kepimui
  • Cukraus pudra pabarstymui (nebūtina)

Gaminimo būdas (apie 30 min.):

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite iki vientisos masės.
  2. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pamažu, po kelis šaukštus, berkite miltų mišinį į varškės masę, vis išmaišydami. Tešla turi likti minkšta ir nelipni – tikslo miltų kiekį koreguokite pagal kiaušinių dydį ir varškės drėgnumą.
  3. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Supjaustykite 3 cm pločio juostomis, o jas – norimo ilgio gabalėliais. Kiekviename gabalėlyje padarykite įkirptę viduryje ir vieną galą perverkite per ją.
  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode. Kepkite žagarėlius ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Atvėsusius galite apibarstyti cukraus pudra.

Patarimas:

Jei norite saldesnio varianto – į tešlą įberkite papildomą šaukštą cukraus.