Ingredientai:
Porcijų skaičius: 10
- 250 g varškės
- Apie 200 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai cukraus
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Papildomai:
- Aliejus kepimui
- Cukraus pudra pabarstymui (nebūtina)
Gaminimo būdas (apie 30 min.):
- Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite iki vientisos masės.
- Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pamažu, po kelis šaukštus, berkite miltų mišinį į varškės masę, vis išmaišydami. Tešla turi likti minkšta ir nelipni – tikslo miltų kiekį koreguokite pagal kiaušinių dydį ir varškės drėgnumą.
- Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Supjaustykite 3 cm pločio juostomis, o jas – norimo ilgio gabalėliais. Kiekviename gabalėlyje padarykite įkirptę viduryje ir vieną galą perverkite per ją.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode. Kepkite žagarėlius ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Atvėsusius galite apibarstyti cukraus pudra.
Patarimas:
Jei norite saldesnio varianto – į tešlą įberkite papildomą šaukštą cukraus.