Sodri burokėlių sriuba su baravykais ir pupelėmis – rudens skonis dubenėlyje

burokėlių sriuba su baravykais ir pupelėmis

Ingredientai

Porcijų skaičius: 10

  • 3 litrai sultinio
  • 4 burokėliai (žali arba virti, vidutinio dydžio)
  • 5 bulvės (vidutinio dydžio)
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 100 g pupelių
  • 4 džiovinti baravykai
  • 2 česnako skiltelės
  • Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį

Kepimui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Patiekiant:

  • Smulkinti žalumynai (petražolės, laiškai ir pan.)
  • Grietinė – pagal skonį

Gaminimo eiga (daugiau nei 1 val.):

  1. Pupeles ir džiovintus grybus iš anksto (geriausia – vakare) užmerkite šaltame vandenyje.
  2. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, morką sutarkuokite stambia tarka. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Tarkuokite burokėlius (jei naudojate virtus – burokėlius dėkite vėlesniame etape).
  3. Į didelį puodą įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus su česnaku ir morka, kol suminkštės. Sudėkite nusunktas pupeles ir grybus, supilkite sultinį ir virkite, kol pupelės suminkštės.
  4. Kai pupelės beveik išvirs, suberkite bulves ir pavirkite kelias minutes. Tada įmaišykite tarkuotus burokėlius (jei jie virti – trumpai pakaitinkite). Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais.
  5. Prieš patiekiant, į sriubą dėkite po šaukštą grietinės ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Patarimai:

  • Keisdami bulvių kiekį galite reguliuoti sriubos tirštumą – daugiau bulvių reiškia tirštesnę sriubą.
  • Jei pamiršote iš anksto užmerkti pupeles, vietoje džiovintų pupelių naudokite konservuotas – virimas truks trumpiau, o skonis bus puikus.