Ingredientai
Porcijų skaičius: 10
- 3 litrai sultinio
- 4 burokėliai (žali arba virti, vidutinio dydžio)
- 5 bulvės (vidutinio dydžio)
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 100 g pupelių
- 4 džiovinti baravykai
- 2 česnako skiltelės
- Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Kepimui:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
- Smulkinti žalumynai (petražolės, laiškai ir pan.)
- Grietinė – pagal skonį
Gaminimo eiga (daugiau nei 1 val.):
- Pupeles ir džiovintus grybus iš anksto (geriausia – vakare) užmerkite šaltame vandenyje.
- Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, morką sutarkuokite stambia tarka. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Tarkuokite burokėlius (jei naudojate virtus – burokėlius dėkite vėlesniame etape).
- Į didelį puodą įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus su česnaku ir morka, kol suminkštės. Sudėkite nusunktas pupeles ir grybus, supilkite sultinį ir virkite, kol pupelės suminkštės.
- Kai pupelės beveik išvirs, suberkite bulves ir pavirkite kelias minutes. Tada įmaišykite tarkuotus burokėlius (jei jie virti – trumpai pakaitinkite). Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Prieš patiekiant, į sriubą dėkite po šaukštą grietinės ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
Patarimai:
- Keisdami bulvių kiekį galite reguliuoti sriubos tirštumą – daugiau bulvių reiškia tirštesnę sriubą.
- Jei pamiršote iš anksto užmerkti pupeles, vietoje džiovintų pupelių naudokite konservuotas – virimas truks trumpiau, o skonis bus puikus.