Sodri burokėlių sriuba su baravykais ir pupelėmis – rudens skonis dubenėlyje

burokėlių sriuba su baravykais ir pupelėmis

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 10

  • 3 litrai sultinio

  • 4 burokėliai (vidutinio dydžio, tinka tiek žali, tiek virti)

  • 5 bulvės (vidutinio dydžio)

  • 1 svogūnas

  • 1 morka

  • 100 g pupelių

  • 4 džiovinti baravykai

  • 2 česnako skiltelės

  • Druska – pagal skonį

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Kepimui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Patiekiant:

  • Žalumynai (petražolės, laiškai ir pan.)

  • Grietinė – pagal skonį

Gaminimo eiga (daugiau nei 1 val.):

  1. Pupeles bei džiovintus grybus iš anksto – geriausia vakare – užmerkite šaltame vandenyje.

  2. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, morką sutarkuokite stambia tarka. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais. Burokėlius taip pat tarkuokite stambia tarka (jei naudojate virtus – atidėkite vėlesniam etapui).

  3. Įkaitinkite didelį puodą su trupučiu aliejaus ir apkepkite svogūnus su česnaku bei morka, kol jie šiek tiek suminkštės. Į puodą sudėkite nusunktas ir nuplautas pupeles bei grybus. Supilkite sultinį ir virkite, kol ankštiniai taps minkštesni.

    (Norint – galima kartu virti mėsą ar šonkauliukus, jei pageidaujate ne vegetariškos versijos.)

  4. Kai pupelės beveik išvirs, dėkite bulves ir pavirkite kelias minutes. Tada įdėkite tarkuotus burokėlius (jei jie virti – tik pakaitinkite trumpai). Pagardinkite druska, pipirais – ragaukite, kad skonis būtų jums tinkamas.

  5. Sriubą patiekite su šaukštu grietinės ir saujele smulkintų žalumynų.

Patarimai:

  • Bulvių kiekį galite koreguoti – norint tirštesnės sriubos, dėkite daugiau.

  • Jei pamiršote iš anksto užmerkti pupeles, galima naudoti konservuotas – trumpiau virsite, o skonis išliks puikus.