INGREDIENTAI (6 porcijoms):
- 500 g jautienos
- 500 g kiaulienos
- 300 g smulkintų kopūstų
- 200 g bulvių
- 2 burokėliai
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- Aliejaus – troškinimui
- Lauro lapų – pagal skonį
- Druskos – pagal skonį
- Pipirų – pagal skonį
GAMINIMO EIGA (daugiau nei 1 valanda):
-
Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais kubeliais ir sudėkite į didelį puodą.
Užpilkite ~3 l šalto vandens, užvirinkite, tada virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas,
kol mėsa taps itin minkšta ir sultinys prisipildys skonio. -
Burokėlius nulupkite, tarkuokite arba supjaustykite stambiais juosteliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite burokėlius 10 min.
Įmaišykite pomidorų pastą ir troškinkite dar 20 min., uždengę dangčiu. -
Į mėsos sultinį suberkite smulkintus kopūstus ir kubeliais supjaustytas bulves.
Virkite, kol daržovės suminkštės (~15–20 min.). -
Morką supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Keptuvėje apkepkite su šlakeliu aliejaus,
tada sudėkite į puodą su sultiniu. Ten pat įdėkite smulkintą papriką. -
Įmaišykite troškintus burokėlius su pomidorų pasta. Virkite dar 10 min.
Pagardinkite lauro lapais, druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite 20 min. - Patiekite su šaukštu grietinės ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu.