Sotūs ir aromatingi ukrainietiški barščiai

Sotūs ir aromatingi ukrainietiški barščiai

INGREDIENTAI (6 porcijoms):

  • 500 g jautienos
  • 500 g kiaulienos
  • 300 g smulkintų kopūstų
  • 200 g bulvių
  • 2 burokėliai
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • Aliejaus – troškinimui
  • Lauro lapų – pagal skonį
  • Druskos – pagal skonį
  • Pipirų – pagal skonį

GAMINIMO EIGA (daugiau nei 1 valanda):

  1. Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais kubeliais ir sudėkite į didelį puodą.
    Užpilkite ~3 l šalto vandens, užvirinkite, tada virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas,
    kol mėsa taps itin minkšta ir sultinys prisipildys skonio.
  2. Burokėlius nulupkite, tarkuokite arba supjaustykite stambiais juosteliais.
    Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite burokėlius 10 min.
    Įmaišykite pomidorų pastą ir troškinkite dar 20 min., uždengę dangčiu.
  3. Į mėsos sultinį suberkite smulkintus kopūstus ir kubeliais supjaustytas bulves.
    Virkite, kol daržovės suminkštės (~15–20 min.).
  4. Morką supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Keptuvėje apkepkite su šlakeliu aliejaus,
    tada sudėkite į puodą su sultiniu. Ten pat įdėkite smulkintą papriką.
  5. Įmaišykite troškintus burokėlius su pomidorų pasta. Virkite dar 10 min.
    Pagardinkite lauro lapais, druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite 20 min.
  6. Patiekite su šaukštu grietinės ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu.