Rūgštynių sriuba su šonine ir kiaušiniu – nostalgiškas skonis iš vaikystės

Rūgštynių sriuba su šonine ir kiaušiniu

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1,5 l mėsos sultinio (arba vanduo su 1 kokybišku sultinio kubeliu)
  • 3 bulvės
  • 1 pundelis šviežių rūgštynių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Grietinės – patiekiant

Paruošimo būdas (apie 20 min.):

  1. Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai gražiai apskrus.
  2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Užvirkite sultinį puode. Sudėkite bulvių kubelius ir apkepintą šoninę, virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  4. Rūgštynes gerai nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Kiaušinius lengvai išplakite ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą, maišydami tol, kol kiaušiniai susiriš. Alternatyvai galite tiesiog patiekti kiekvienoje lėkštėje po atskirai virtą kiaušinį.
  6. Patiekiant į kiekvieną porciją įdėkite šaukštą grietinės – ji subalansuos rūgštelę ir suteiks švelnumo.