Ingredientai (4 porcijoms):
- 1,5 l mėsos sultinio (arba vanduo su 1 kokybišku sultinio kubeliu)
- 3 bulvės
- 1 pundelis šviežių rūgštynių
- 2 kiaušiniai
- 100 g šaltai rūkytos šoninės
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Grietinės – patiekiant
Paruošimo būdas (apie 20 min.):
- Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai gražiai apskrus.
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Užvirkite sultinį puode. Sudėkite bulvių kubelius ir apkepintą šoninę, virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Rūgštynes gerai nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kiaušinius lengvai išplakite ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą, maišydami tol, kol kiaušiniai susiriš. Alternatyvai galite tiesiog patiekti kiekvienoje lėkštėje po atskirai virtą kiaušinį.
- Patiekiant į kiekvieną porciją įdėkite šaukštą grietinės – ji subalansuos rūgštelę ir suteiks švelnumo.