INGREDIENTAI
Porcijų kiekis: 4
- 500 g šviežių smidrų
- 50 g ghee sviesto
- 2 česnako skiltelės
- 1 saujelė svogūnų laiškų
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 20 minučių
- Smidrus nuplaukite, gerai nusausinkite. Apatinę dalį nulaužkite – lenkite, kol lūžta natūralioje vietoje, kur baigiasi sumedėjusi dalis.
- Česnako skilteles ir svogūnų laiškus smulkiai sukapokite.
- Ghee sviestą ištirpinkite keptuvėje – kaitra šiek tiek didesnė nei vidutinė. Sudėkite česnaką ir pakepinkite kelias sekundes, kol pasklis malonus kvapas.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smidrus. Apkepkite juos nuolat maišydami apie 3–4 minutes, kol šiek tiek suminkštės ir lengvai apskrus.
- Baigiant kepti, suberkite svogūnų laiškus, pakepinkite dar pusę minutės. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus – tai vienas greičiausių būdų paruošti smidrus su puikiu rezultatu!