Traški orkaitėje kepta granola su riešutais, sėklomis ir džiovintais vaisiais

Traški orkaitėje kepta granola

INGREDIENTAI

Porcijų kiekis: 5

  • 2,5 stiklinės stambių avižinių dribsnių
  • 0,5 stiklinės kokosų aliejaus (ar kitokio neutralaus aliejaus arba sviesto)
  • 0,5 stiklinės kokoso drožlių
  • 0,5 stiklinės mėgstamų riešutų (pvz., anakardžių, lazdynų, žemės riešutų)
  • 0,5 stiklinės medaus (arba klevų/agavos sirupo)
  • 1/4 stiklinės įvairių sėklų (pvz., moliūgų, saulėgrąžų, linų)
  • 1/4 stiklinės džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, spanguolių)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių

GAMINIMO EIGA

Paruošimo trukmė: apie 1 val.

  1. Riešutus stambiai supjaustykite ir dubenyje sumaišykite su avižiniais dribsniais bei pasirinktu sėklų mišiniu.
  2. Kokosų aliejų ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, vanile, druska ir gvazdikėliais. Gautą skystą mišinį palaipsniui supilkite į avižinių dribsnių mišinį, kruopščiai maišydami, kad dribsniai tolygiai pasidengtų.
  3. Mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C, apie 30–40 minučių; kas 10–15 minučių lengvai pamaišykite, kad granola vienodai apskrustų ir nepridegtų.
  5. Iškeptą granolą ištraukę iš orkaitės įmaišykite kokoso drožles ir džiovintus vaisius. Leiskite visiškai atvėsti – tuomet ji taps traški. Laikykite sandariame inde sausoje vietoje arba tiekkite iškart.