INGREDIENTAI (4 porcijoms):
- 1 stiklinė graikiško jogurto
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas šviežių citrinų sulčių (iš ~¼ citrinos)
- Druska – pagal skonį
- Juodieji pipirai – pagal skonį
GAMINIMO BŪDAS (~10 min):
- Paruoškite agurkus: agurkus stambiai sutarkuokite, gerai nuspauskite rankomis, kad pasišalintų perteklinis skystis.
- Sumaišykite: į dubenį sudėkite jogurtą, nuspaustus agurkus, smulkiai sutarkuotą česnaką, citrinų sultis ir aliejų; gerai išmaišykite.
- Pagardinkite: įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Padėkite į šaldytuvą bent 30 min., kad skoniai susijungtų.