Švelni panakota su braškių sluoksniu – desertas kiekvienai progai

Švelni panakota su braškių sluoksniu

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g braškių
  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 200 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 70 ml vandens
  • 3,5 šaukštelio želatinos
  • Šiek tiek vanilinio cukraus

Gaminimo eiga (~20 min.):

  1. Želatinos paruošimas:
    Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti apie 15 min. Po to ištirpinkite garų vonelėje.
  2. Panakotos pagrindas:
    Puode švelniai pašildykite grietinėlę ir pieną su 80 g cukraus bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir išpilstykite į indelius. Leiskite stingti šaldytuve.
  3. Braškių užpilas:
    Tritinkite braškes su likusiais 70 g cukraus. Pilnai sustingusią panakotą apipilkite paruošta braškių mase.