Ingredientai (6 porcijoms):
- 500 g braškių
- 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
- 200 ml pieno
- 150 g cukraus
- 70 ml vandens
- 3,5 šaukštelio želatinos
- Šiek tiek vanilinio cukraus
Gaminimo eiga (~20 min.):
-
Želatinos paruošimas:
Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti apie 15 min. Po to ištirpinkite garų vonelėje. -
Panakotos pagrindas:
Puode švelniai pašildykite grietinėlę ir pieną su 80 g cukraus bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir išpilstykite į indelius. Leiskite stingti šaldytuve. -
Braškių užpilas:
Tritinkite braškes su likusiais 70 g cukraus. Pilnai sustingusią panakotą apipilkite paruošta braškių mase.