INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 500 g kvietinių miltų
- 250 ml drungno vandens
- 30 g alyvuogių aliejaus (+ truputis aptepimui)
- 25 g šlapių mielių (arba 7 g sausų)
- 5 g druskos
- Pagal poreikį – pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Mieles išmaišykite su druska ir alyvuogių aliejumi. Supilkite vandenį, berkite miltus ir viską suminkykite. Minkykite 10–15 min., kol tešla taps elastinga, nebelips prie stalo ir rankų. Palikite šiltoje vietoje, uždengę, kad iškiltų – tešlos tūris turėtų padvigubėti.
- Pakilusią tešlą padalinkite į 4 dalis (po maždaug 200 g). Iš kiekvieno gabaliuko suformuokite kamuoliuką. Ant pamiltuoto paviršiaus juos iškočiokite arba rankomis ištempkite iki 30 cm skersmens.
- Iškočiotą padą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepkite pomidorų padažu, kraštelius patepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite džiovintais prieskoniais (raudonėliu, česnako granulėmis ar saldžiosios paprikos milteliais).
- Pabarstykite tarkuotu sūriu (pvz., mocarela) ir uždėkite norimus ingredientus: plonai pjaustytą kumpį, pievagrybius ar alyvuoges. Viską galite apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 300 °C, apie 3–4 min. Jei orkaitė kaista iki 250 °C, kepkite 3–5 min. Geriausias rezultatas pasiekiamas kepant apačioje, kaitinimo iš apačios režimu – taip padas greitai apskrunda, o viršus lieka sultingas.