INGREDIENTAI (2 porcijoms):
- 5 kiaušiniai
- 4 švieži pomidorai (arba 500 g konservuotų)
(nulupkite ir kubeliais) - 1 paprika
(supjaustykite juostelėmis) - 1 svogūnas
(kubeliais) - 2 česnako skiltelės
(smulkiai sukapotos) - 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Aliejaus – kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 20 min.):
- Daržovių paruošimas: supjaustykite svogūną kubeliais, česnaką smulkiai, papriką juostelėmis, o pomidorus – nulupkite ir kubeliais.
- Troškinimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepinkite svogūnus apie 3–4 min., tada česnaką 1 min., suberkite papriką ir kepkite apie 5 min. Galiausiai dėkite pomidorus ir prieskonius, troškinkite ant vidutinės ugnies 10 min., kol padažas sutirštės.
- Kiaušinių kepimas: padaže padarykite 5 duobutes, į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Uždengę keptuvę, kepkite 7–15 min., priklausomai nuo norimos trynių tekstūros.
- Patiekimas: apibarstykite kapotais žalumynais (pvz., kalendra ar bazilikas) ir fetos trupiniais. Patiekite su duona.
Patarimai:
- Norint sodresnio skonio, papildomai pabarstykite fetos trupiniais arba parmezano drožlėmis.
- Stipresniam aromatui galima įpilti šlakelį citrinos sulčių prieš patiekimą.
- Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarinei užkandėlei.