Sotus kiaulienos troškinys su daržovėmis – klasikinis guliašas namuose

kiaulienos troškinys su daržovėmis

INGREDIENTAI (2 porcijoms):

  • 5 kiaušiniai
  • 4 švieži pomidorai (arba 500 g konservuotų)
    (nulupkite ir kubeliais)
  • 1 paprika
    (supjaustykite juostelėmis)
  • 1 svogūnas
    (kubeliais)
  • 2 česnako skiltelės
    (smulkiai sukapotos)
  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Aliejaus – kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS (apie 20 min.):

  1. Daržovių paruošimas: supjaustykite svogūną kubeliais, česnaką smulkiai, papriką juostelėmis, o pomidorus – nulupkite ir kubeliais.
  2. Troškinimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepinkite svogūnus apie 3–4 min., tada česnaką 1 min., suberkite papriką ir kepkite apie 5 min. Galiausiai dėkite pomidorus ir prieskonius, troškinkite ant vidutinės ugnies 10 min., kol padažas sutirštės.
  3. Kiaušinių kepimas: padaže padarykite 5 duobutes, į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Uždengę keptuvę, kepkite 7–15 min., priklausomai nuo norimos trynių tekstūros.
  4. Patiekimas: apibarstykite kapotais žalumynais (pvz., kalendra ar bazilikas) ir fetos trupiniais. Patiekite su duona.

Patarimai:

  • Norint sodresnio skonio, papildomai pabarstykite fetos trupiniais arba parmezano drožlėmis.
  • Stipresniam aromatui galima įpilti šlakelį citrinos sulčių prieš patiekimą.
  • Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarinei užkandėlei.