Amerikietiški blynai – purūs, saldūs ir labai skanūs

Amerikietiški blynai – purūs, saldūs ir labai skanūs
Amerikietiški blynai – vienas populiariausių pusryčių patiekalų pasaulyje. Jie purūs, saldūs ir nepaprastai skanūs, o svarbiausia – lengvai pagaminami. Šie blynai puikiai tinka savaitgalio rytams, kai norisi pasimėgauti šilta kava, geru filmu ir ką tik iškeptais blyneliais, kurie kvepia vanile ir sviestu. Nors receptų versijų daugybė, tobulų amerikietiškų blynų paslaptis slypi tešlos purume ir tinkamame kepimo būde. Štai kaip juos pasigaminti taip, kad pavyktų kiekvieną kartą.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 250 ml pieno (geriausia kambario temperatūros);
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 valg. šaukšteliai cukraus;
  • 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 valg. šaukštai ištirpinto sviesto (plius šiek tiek kepimui);
  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina, bet suteikia malonų aromatą).

Gaminimas

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno ir ištirpintą sviestą. Išplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputį berkite miltų mišinį į skystus ingredientus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešla turi būti tirštesnė nei lietinių, bet vis tiek lengvai tekėti nuo šaukšto.

Jei norite dar puresnių blynelių, galite atskirti kiaušinių baltymus ir juos išplakti iki standžių putų, o tada atsargiai įmaišyti į tešlą. Tai suteiks blynams ypatingo purumo.

Kepimas

Kepimo keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir patepkite sviestu. Pilkite nedidelį samtelį tešlos – kiekvienam blyneliui pakanka maždaug 2 šaukštų. Kepkite apie 1–2 minutes, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai, tuomet apverskite ir kepkite dar minutę, kol blynas įgaus gražų auksinį atspalvį. Blynai neturėtų degti – geriau kepti ant mažesnės ugnies, kad spėtų iškepti vidus.

Kai kurie virėjai rekomenduoja blynelius laikyti orkaitėje (apie 80 °C), kol iškeps visa partija – taip jie išliks šilti ir minkšti.

Patiekimas

Klasikinis amerikietiškų blynų patiekimo būdas – su klevų sirupu ir sviesto gabalėliu ant viršaus. Tačiau galima improvizuoti: blynai puikiai dera su šviežiomis uogomis, bananais, šokolado gabalėliais, medumi ar jogurtu. Jei mėgstate desertinį variantą, pabandykite užpilti tirpintu šokoladu arba karamele.

Norint suteikti daugiau skonio, į tešlą galima įmaišyti trupučio cinamono, kakavos arba tarkuotos citrinos žievelės – kiekvienas iš šių priedų suteiks vis kitą akcentą.

Naudingi patarimai

  • Naudokite kepimo miltelius – jie atsakingi už blynų purumą. Niekada nepakeiskite jų soda be rūgštinės terpės.
  • Nepermaišykite tešlos – kai tik miltai įsimaišo, nustokite maišyti. Permaišyta tešla tampa kieta.
  • Kepkite ant nelipnios keptuvės, kad blynai gražiai apskrustų be papildomo aliejaus.
  • Norint išvengti degimo, po kiekvienos partijos nuvalykite keptuvės paviršių nuo sviesto likučių.

DUK – dažniausiai užduodami klausimai

Kodėl blynai neiškepa purūs?
Dažniausiai dėl to, kad tešla buvo permaišyta arba kepimo milteliai nebeveikė. Naudokite šviežius kepimo miltelius ir neplakite per ilgai.

Ar galima naudoti augalinį pieną?
Taip, puikiai tinka avižų, migdolų ar sojų pienas. Skonis gali šiek tiek skirtis, bet tekstūra išlieka tokia pati.

Ar tešlą galima pasiruošti iš vakaro?
Geriausia blynus kepti iškart, tačiau tešlą galima paruošti iki 8 valandų anksčiau ir laikyti šaldytuve. Tik prieš kepimą ją trumpai išmaišykite.

Ar galima dėti įdarą į pačią tešlą?
Žinoma! Galite įmaišyti mėgstamų uogų, šokolado gabalėlių ar net trupučio riešutų – taip blynai taps dar įdomesni.

Ką daryti, jei blynai per greitai dega?
Sumažinkite ugnį ir leiskite keptuvei šiek tiek atvėsti tarp kepimų – geriau kepti lėčiau, bet tolygiai.

Purumo paslaptis – tešla ir šiek tiek meilės

Amerikietiški blynai – paprastas, bet stebuklingas patiekalas, kuris sukuria jaukumą ir gerą nuotaiką. Jie patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jų kvapas iš virtuvės pažadina net pačius mieguistus šeimos narius. Išbandykite šį receptą, žaiskite su priedais ir atraskite savo tobulą variantą – nes tikra pusryčių laimė dažnai telpa mažame, puriame blyne.