Purūs ir minkšti belgiški vafliai – klasikinis desertas, kuris sužavi iš pirmo kąsnio

Purūs ir minkšti belgiški vafliai

Reikės (10 porcijų):

Tešlai:

  • 260 g kvietinių miltų
  • 250 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 125 g sviesto
  • 4 šaukštai cukraus
  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga (~45 min):

  1. Tešlos paruošimas: trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite pieną, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
  2. Baltymų įmaišymas: baltymus plakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą. Palikite 10 min. pastovėti, kad tešla šiek tiek pabrinktų.
  3. Kepimas: įkaitinkite elektrinę vaflinę ir kepkite vaflius, kol jie taps auksinės spalvos ir purūs viduje.