INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
500 g jautienos faršo
-
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
-
400 ml sultinio arba vandens (galite dėti daugiau, jei norite skystesnės)
-
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
-
1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
-
1 raudonoji paprika
-
1 aitrus pipiras (ar daugiau pagal skonį)
-
1 didelis svogūnas
-
2 šaukštai pomidorų pastos
-
1 šaukštelis rudojo cukraus (nebūtina)
-
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
-
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuokite pagal aštrumo lygį)
-
2 stambios česnako skiltelės
-
0,5 šaukštelio džiovinto mairūno (nebūtina)
-
druskos, pipirų pagal skonį
-
šiek tiek aliejaus kepimui
Patiekiant:
-
tarkuoto sūrio (pvz., Memel Piquant su jalapenais)
-
smulkintų petražolių
PARUOŠIMO EIGA
-
Puode su storu dugnu pašildykite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tada pridėkite smulkintą česnaką, aitriąją ir saldžiąją papriką, supjaustytą aitriąją papriką. Kepkite dar 1–2 min.
-
Suberkite raudonąją papriką ir kepkite, kol ji pradės minkštėti.
-
Sudėkite jautienos faršą ir kepkite maišydami, kol ji taps pilkai ruda ir nebeliks gumulėlių.
-
Supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, dėkite pomidorų pastą, mairūną, cukrų (jei naudojate), druską ir pipirus. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite ir virkite apie 30 min.
-
Sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus. Jeigu reikia – įpilkite daugiau skysčio. Užvirkite ir virkite dar 10 min.
-
Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite sriubai pastovėti apie 15 min., kad susijungtų visi skoniai.
-
Patiekite su tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.