Aromatinga čili sriuba su jautiena ir daržovėmis – soti klasika kiekvienam

čili sriuba su jautiena ir daržovėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g jautienos faršo

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 400 ml sultinio arba vandens (galite dėti daugiau, jei norite skystesnės)

  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių

  • 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų

  • 1 raudonoji paprika

  • 1 aitrus pipiras (ar daugiau pagal skonį)

  • 1 didelis svogūnas

  • 2 šaukštai pomidorų pastos

  • 1 šaukštelis rudojo cukraus (nebūtina)

  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių

  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (reguliuokite pagal aštrumo lygį)

  • 2 stambios česnako skiltelės

  • 0,5 šaukštelio džiovinto mairūno (nebūtina)

  • druskos, pipirų pagal skonį

  • šiek tiek aliejaus kepimui

Patiekiant:

  • tarkuoto sūrio (pvz., Memel Piquant su jalapenais)

  • smulkintų petražolių

PARUOŠIMO EIGA

  1. Puode su storu dugnu pašildykite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tada pridėkite smulkintą česnaką, aitriąją ir saldžiąją papriką, supjaustytą aitriąją papriką. Kepkite dar 1–2 min.

  2. Suberkite raudonąją papriką ir kepkite, kol ji pradės minkštėti.

  3. Sudėkite jautienos faršą ir kepkite maišydami, kol ji taps pilkai ruda ir nebeliks gumulėlių.

  4. Supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, dėkite pomidorų pastą, mairūną, cukrų (jei naudojate), druską ir pipirus. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite ir virkite apie 30 min.

  5. Sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus. Jeigu reikia – įpilkite daugiau skysčio. Užvirkite ir virkite dar 10 min.

  6. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite sriubai pastovėti apie 15 min., kad susijungtų visi skoniai.

  7. Patiekite su tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.