INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 800 g konservuotų pomidorų be odelių (savo sultyse)
- 500 g maltos jautienos (arba kitos mėgstamos mėsos)
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže
- 1 didelė raudonoji paprika
- 1 didelis svogūnas
- 1 aitrioji paprika
- 3 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Aliejaus kepimui – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis suminkštės.
- Įdėkite susmulkintą česnaką ir juostelėmis pjaustytą papriką. Kepkite, kol paprika suminkštės. Įmaišykite ir smulkintą aitriąją papriką.
- Suberkite faršą, apibarstykite prieskoniais ir kepkite maišydami, kol mėsa pakeis spalvą. Naudodami mentelę, mėsą smulkinkite, kad neliktų gabalų.
- Supilkite konservuotus pomidorus (kartu su sultimis) bei pupeles. Jeigu reikia, pomidorus šiek tiek pasmulkinkite mentele.
- Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20–30 minučių, vis pamaišydami.
- Nuimkite dangtį, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Pagal poreikį įberkite druskos, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, jei norisi skystesnio troškinio.
- Troškinkite dar kelias minutes, kad visi skoniai susijungtų.
- Patiekite su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, ryžiais arba makaronais.