INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
- 1,5 litro vandens arba sultinio
- 3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)
- 3 vidutinės bulvės
- 100 g perlinių kruopų
- 100 g karštai rūkytos šoninės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- Žiupsnelis druskos
- Maltų pipirų – pagal skonį
- Lauro lapų – kelis
- Šlakelis aliejaus
GAMINIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Perlinių kruopų virimą galite pradėti iš anksto – jos greičiau suminkštės, jei pamirkysite iš vakaro. Virkite jas pasūdytame vandenyje arba sultinyje.
- Kol kruopos verda, keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite smulkintus svogūnus, česnaką, tarkuotą morką ir nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę.
- Kai kruopos jau minkštėja, į puodą sudėkite apkepintas daržoves bei šoninę. Taip pat dėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais ir virkite dar apie 10 minučių.
- Tuomet sudėkite smulkintus raugintus agurkus. Norint intensyvesnio skonio, galima įpilti ir šlakelį agurkų rasalo. Virkite dar 5 minutes.
- Prieš patiekiant, pagal norą pabarstykite kapotais žalumynais – krapais ar petražolėmis – ir pagardinkite šaukšteliu grietinės.